Zo ziet Stadsblokken-Meinerswijk er in 2015 uit

Gepubliceerd op 4 feb. 2013

ARNHEM – Het gebied Stadsblokken-Meinerswijk in Arnhem wordt een van de grootste stadsuiterwaardenparken van Europa. Rijkswaterstaat, de gemeente en de provincie onthulden maandag een impressie van hoe het er over enkele jaren uitziet. Er is jaren gesteggeld over de toekomst van Stadsblokken-Meinerswijk.

Het gebied van zo’n 300 hectare gaat meer ruimte voor de rivier bieden. Er komt ook een netwerk van fiets- en wandelpaden, met een lengte van ongeveer 16 kilometer. Ook komen er onder meer een vissteiger en een trekpontje.
Cultuurhistorie

Ook is het de bedoeling dat de cultuurhistorie weer zichtbaar wordt. Het gebied was rond het begin van onze jaartelling onderdeel van de versterkte noordgrens van het Romeinse Rijk. Deskundigen bekijken welke elementen uit die tijd terug kunnen komen en of er ruimte kan worden gecreëerd voor nieuwe culturele activiteiten.

Halverwege het jaar wordt begonnen met de vergraving van de uiterwaarden en de aanleg van de paden. In 2015 moet dat werk klaar zijn. De overheden trekken zo’n 14 miljoen euro uit voor het project.’

[BRON]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s